Wszystkie bestsellery
Boczek wieprzowy ze skórą, ok 2.0 kg/opak
  • Boczek wieprzowy ze skórą, ok 2.0 kg/opak

Boczek wieprzowy ze skórą, ok 2.0 kg/opak

541132
Ocena 
122,85 zł
3-7 dni roboczych
Ilość
Produkt dostępny na zamówienie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Opis

Boczek – mięsno-tłuszczowy rodzaj wieprzowiny pochodzący z dolnej części półtuszy. Zawiera dużo tłuszczów nasyconych. Wersja okrojona z tłuszczu zwana jest z angielskiego bekon.

W niektórych krajach jest często jadany na śniadanie (smażony lub pieczony). Powszechnie występuje w przepisach kulinarnych. Szczególną popularność zyskał w anglosaskim kręgu kulturowym. Boczek typu polskiego (mięsno-tłuszczowy, wycinany z części brzusznej świni) jest znany w krajach anglojęzycznych jako streaky bacon i jest tam mało popularny (znacznie bardziej w USA). Bekon używany do śniadania angielskiego wycinany jest z innych obszarów mięsa wieprzowego, np. ze schabu (droższy i wysokiej jakości back bacon).

Inne nazwy to: szpyrka, szperka, sperka, spyrka, przy czym nazwy te mogą odnosić się też do boczku wędzonego, pieczonego lub wędzonej oraz solonej słoniny.

Szczegóły produktu
541132
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Mąka na pizzę, 1 kg

Mąka na pizzę, 1 kg

Napisz swoją opinię
8 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku