Wszystkie bestsellery
Agar – tekstury Ferrana Adrià, E 406, 500 g
  • Agar – tekstury Ferrana Adrià, E 406, 500 g

Agar – tekstury Ferrana Adrià, E 406, 500 g

20411
Ocena 
248,66 zł
3-7 dni roboczych
Ilość
Produkt dostępny na zamówienie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Opis

Agar

Wyodrębnione z odmiany czerwonych alg (z Gelidium i rodziny Gracilaria), Agar jest środkiem żelującym używanym w Japonii od XV wieku. W 1859 roku został wprowadzony do Europy jako typowo chiński środek spożywczy i na początku XX. wieku zaczął być używany w przemyśle spożywczym. Jest źródłem błonnika pokarmowego i może tworzyć żele w bardzo małych proporcjach. Może być używany do tworzenia ciepłych żelatyn.

 

 

Charakterystyka:

W postaci drobnego proszku

Wymieszać na zimno i doprowadzić do wrzenia

Żelifikacja następuje szybko

Raz zżelowany może wytrzymać temperaturę do 80 ° C (tworzenie ciepłych żelatyn).

Pozostaw do odpoczynku dla prawidłowej żelifikacji

W kwaśnych substancjach traci część właściwości żelujących.

Szczegóły produktu
20411
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Mąka na pizzę, 1 kg

Mąka na pizzę, 1 kg

Napisz swoją opinię
8 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku