Wszystkie bestsellery
Sos śliwkowy, Yeo´s, 250ml
  • Sos śliwkowy, Yeo´s, 250ml

Sos śliwkowy, Yeo´s, 250ml

12783
Ocena 

Sos śliwkowy ma kolor słomkowy, smak słodko-kwaśny i jest dość gęsty.

26,81 zł
Brutto 3-7 dni roboczych
Ilość
Produkt dostępny na zamówienie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Opis

 Używany jest głównie w kuchni chińskiej do maczania potraw smażonych na głębokim tłuszczu, takich jak spring rolle (sajgonki), nudle albo pieczona kaczka. Czasami używany jest do marynowania. Przykładowy przepis: Piersi kaczki w sosie śliwkowym. Składniki: piersi kaczki ok.60 dkg, sól, pieprz, duża cebula, 5 łyżek sosu śliwkowego, 1/3 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego, skórka z ½ cytryny. Przygotowanie: Piersi kaczki umyć, posolić, popieprzyć i ponacinać poprzecznie skórę na wierzchu w równych odstępach. Cebulę pokroić w grube piórka i zeszklić na odrobinie oleju, a następnie wyjąć łyżką cedzakową z patelni do miseczki. Piersi obsmażyć na tym oleju –silnie zarumienić z obu stron, a następnie podlać odrobiną wody. Utłuc ziarna pieprzu i posypać mięso. Z powrotem dodać cebulę podsmażoną do kaczki. Wrzucić skórki cytryny. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia polać obficie sosem śliwkowym i jeszcze dusić 10 minut. Podawać z sosem i ulubioną surówką.

Szczegóły produktu
12783
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Mąka na pizzę, 1 kg

Mąka na pizzę, 1 kg

Napisz swoją opinię
8 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku