Wszystkie bestsellery
Bottarga di Muggine - w kawałku, ok. 80 g
  • Bottarga di Muggine - w kawałku, ok. 80 g

Bottarga di Muggine - w kawałku, ok. 120 g

14716
Ocena 

Cena orintacyjna za 0,12 kg

Ilość

Opis

 

Bottarga to nic innego jak zasuszone tradydyjnymi metodami jajeczka rybich gonad. Przygotowanie botargi do konsumpcji wymaga najpierw delikatnego wyjęcia całych gonad, tak by ich nie uszkodzić, następnie ich umycia i zasolenia. Gonady "odpoczywają" susząc się na drewnianych półkach. Należy je regularnie przewracać na drugą stronę oraz zmieniać im sól. Ważnymi elementami cyklu produkcyjnego są też "obciążanie" (pressing) i "sezonowanie" (poddanie działaniu czasu). Botargę konsumuje się jako przystawkę lub z makaronem (zwłaszcza spaghetti). Przygotowanie spaghetti z botargą jest prościutkie. Wystarczy ugotować spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odsączyć je. Wyłożyć do jakiegoś naczynia, polać dobrą oliwą z oliwek i posypać sproszkowaną bądź starta an atrce na drobnych oczkach botargą. Palce lizać! To danie wywodzi się z Sycylii, ale szybko rozprzestrzeniło się po całych Włoszech.

Szczegóły produktu
14716
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Baby kurczaki, ok. 500g/szt.

Baby kurczaki, ok. 500g/szt.

Towar świeży, sprowadzany z Francji na zamówienie z 1 tygodniowym wyprzedzeniem.

Napisz swoją opinię
8 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku