ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE POMIĘDZY 20.12.2018 - 06.01.2019 REAZLIZOWANE BĘDĄ OD 08.01.2019.
Wszystkie bestsellery
Vongole Verace, z Włoch, 1.0 kg/opak.
  • Vongole Verace, z Włoch, 1.0 kg/opak.

Vongole Verace, z Włoch, 1.0 kg/opak.

550474
Ocena 
82,95 zł
Brutto 3-7 dni roboczych
Ilość
Produkt dostępny na zamówienie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Opis

Vongole Verace, z Włoch, 1.0 kg/opak.

 

Uwaga: Prosimy zamawiać z tygodniowym wyprzedzeniem

 

Jada się je gotowane, marynowane, pieczone, duszone, a także na surowo. Podawane jako zasadnicze danie albo jako do datek do innych potraw. Wszystkie mięczaki (oprócz z muszli św. Jakuba) gotuje się w muszlach przez 3-5 minut. Małż jadalny ma 3-4 cm długości, wewnątrz powinien być mięsisty, w kolorze pomarańczowym lub jasnożółtym i biało-czerwonym.

Pod wpływem temperatury małż rozwiera dwie ściśnięte pół skorupki i wypuszcza bardzo smaczny sok. Do gotowania małża nie używa się w ogóle wody! Można dodać białego wina do smaku. Świeże mięczaki mają muszle szczelnie zamknięte - jeśli muszla jest otwarta przez dłuższy czas, oznacza to, że małż jest nie świeży. Po ugotowaniu wszystkie mięczaki muszą się otworzyć, zamknięte wyrzucamy.

Szczegóły produktu
550474
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Mąka na pizzę, 1 kg

Mąka na pizzę, 1 kg

Napisz swoją opinię
8 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku